Avem zebre creative în Chişinău

Acum câteva zile citeam precum că Publika TV s-a apucat să deseneze zebre acolo unde acestea lipsesc, însă ar fi necesare. O campanie de sensibilizare, eu zic că e o campanie super. Mai ales, având în vedere că la noi vopseaua folosită pentru a desena zebre e mai puţin rezistentă decât machiajul unei domnişoare 🙄 . În ştire scrie:

“Scrieţi-ne mesajele voastre pe fiiatent@publika.md sau sunaţi-ne la 81-55-55 sau 804-804. Care sunt cele mai grave probleme din trafic cu care vă confruntaţi în localitatea voastră? Spuneţi-ne unde nu sunt treceri pietonale, dar este nevoie de ele, iar noi vom veni să le desenăm.”

O doamnă a văzut ştirea şi a încercat norocul. A fost trimis un e-mail la adresa menţionată şi… surpriză: a doua zi deja era desenată zebra pe locul indicat. Dovada o vedeţi aici.

Apoi campania s-a extins regional, ajungând în Găgăuzia 🙂 .

Bravo. Frumos. Creativ. Inventiv. Şi haios, de ce nu?

Acum un an, au fost desenate pe bd. Ştefan cel Mare treceri de pietoni în formă de clape de pian.

Doar că nu a fost extinsă. Nu a avut bani primăria. Hmmm, ca de obicei, de altfel. Nu ştiu dacă şi anul curent a fost repetată acţiunea, dar cred că ar fi fost binevenită.

Ştiam de o campanie în Stockholm unde, pe scările de la gura de metrou au fost montate clape de pian cântătoare. Apoi campania a fost preluată de mai multe oraşe din lume. Până acolo noi mai avem. Da, mult timp. Mai pui că nici metrou nu avem 😐 .

Însă ce voiam să spun e că începutul e bun.

P.S. Sper ca idilul capitalei să nu viseze noaptea că aceste zebre nevinovate colorează prea mult oraşul, şi să deie ordin a fi şterse. Nu că m-aş mira, dar ar fi păcat.

Am făcut un simplu search pe google şi am găsit zebre creative. Mie mi-au plăcut chiar 😉

3 comments on “Avem zebre creative în Chişinău

  1. Referitor la zebre creative, in 2010 am avut si noi pe Stefan cel Mare zebre in forma clapelor de pian, anul 2010 a fost anul Chopin.

Leave a comment