Niet, cassa rabotaet s 5-ti!

S-a facut publicitate multă filmului FAT. A fost proiectat vara, dar nu am prins bilete, am zis că acum toamna, aş dori să-l privesc. Şi, numai ce am văzut afişele prin oraş, mi-am şi făcut timp să merg după bilete. Luni (că ce poţi face azi, nu lăsa pe mâine), la pauza de la amiază.

Toate bune şi frumoase, până am ajuns acolo. Uşa deschisă. În uşă stau ferm pe poziţie 2 scaune de fier. Zic na, o fi doamna în pauză şi ea. Mai aştept. Pe uşă nimic – nici pomină de programul caselor de bilete, doar o coală A4 pe care era printat programul proiecţiilor filmului FAT. Programul – şi acela scris cu greşeli. Luna octombrie era scris ocrombrie. Curios fapt – nu au văzut ce au printat sau nu au mai avut o foaie A4? Sau poate nu s-au gândit că merită spectatorul să citească corect afişul? Ori.. ori o fi zis “ei las’că nu mai sunt ei aşa deştepţi, nu a obeserva nime’ ” :mrgreen:

Deci aştept eu câteva minute, după care îmi iau inima-n dinţi, dau scaunele într-o parte şi surpriză: doamna de la casa de bilete este. Stă ca o pupăză pe scaun şi nu face nimic. Absolut nimic. Stă, asta e treaba ei.

– Doamnă, casa de bilete e deschisă? întreb eu.

– Niet, cassa rabotaet s 5-ti! răspunde doamna ţanţoş.

– Dar de ce nu este un afiş, anunţaţi programul?! mă răţoiesc eu.

– Tam esti! arată ea cu un deget spre uşă.

– Şi poate totuşi îmi daţi 2 bilete, dacă tot am venit? încerc să fiu amabilă.

– Niet, cassa rabotaet s 5-ti! repetă doamna ţanţoş.

Desigur, nu este nimic. Nici un afiş, nimic. Dar nu am vrut să lungesc vorba, şi aşa eram supărată. Mi-am pierdut pauza, când puteam să merg să mînânc o supă caldă. Sau orice altceva, decât să mă târâi până acolo.

Puteam să sun în prealabil, da? La telefon nu răspunde nimeni, mai ales că pe site un număr de telefon din cele două, nu este indicat corect.

De ce se întâmplă aşa? Ce se ascunde în spatele acestui cinematograf? Una din proiecţii începe la 16.00 . Adicătelea, dacă vreau să merg azi la film la 16.00, nu mai am şanse, gata. Trebuia să vin într-o zi când casele au program de la 17.00 să-mi iau bilet. Mde, cultură, ce mai 🙄 . Şi chiar unde s-a pomenit să aibă aşa program tâmpit un cinematograf? Un cinematograf, la care biletele nu sunt chiar bănuţi, preţuri ca preţurile, dar care îşi bagă picioarele nu are nevoie de spectatori. Şi pentru ce mai stă pupăza aia doamna de la casă şi stucheşte în pod nu face nimic? Că doar e plătită pentru ceva, nu? De ce nu vrea să vândă bilete? Care e poanta ideea aici? Ori eu nu înţeleg ceva? 👿

De unde mai vrem cultură gratis, dacă nici să o cumperi nu poţi? Mai ales că acest cinematograf e printre puţinele (poate chiar unicul) care mai proiectează filme autohtone sau româneşti (iar doamna de la casă, dar şi de la telefon (poate e aceeaşi doamnă) răspunde în limba rusă).

Nu-i cultură, dom’le. Iar de unde nu-i, nu ai ce lua. Din rahat magiun nu faci. 😐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s