Sunt misoVagină?!

Nu credeam că voi ajunge vreodată să cred că sunt de partea bărbaţilor. Ei, am trăit şi p’asta s-o văd: nu sunt feministă, nu sunt neutră, sunt de partea bărbaţilor. Da, aţi citit bine, am câteva ore bune de când tind să cred că e mult mai uşor să te împaci cu un bărbat, să rezolvi unele probleme cu un bărbat, să clarifici unele neînţelegeri cu un bărbat, etc etc etc.

De ce? Păi explic. O femeie va încerca să complice cât mai mult lucrurile (nu toate, sunt şi care nu se înscriu în această categorie. Şi slavă Domnului 🙄 ). Vei încerca să smulgi o conversaţie constructivă, directă, sinceră, dar ea nu şi nu şi gata. De parcă l-a luat pe NU în braţe. Când îi spui: zi te rog direct ce ai de spus, am foarte puţin timp la dispoziţie, ea va începe iarăşi să spună povestea bunicii, apoi a pisicii, ca într-un final să ajungă să-ţi spună ce avea de spus. Sau mai rău: va uita ce avea să-ţi spună.

De ce atunci când te cerţi cu un bărbat, el va putea să enumere ce-l deranjează şi ce trebuie de reparat, eventual şi unele soluţii foarte bune, iar când te cerţi cu o femeie auzi reproşuri, bocete (sunt şi de astea, am întâlnit yo), insinuări (de parcă cellalt ar trebui să fie sau telepat sau clarvăzător)? De ce oare femeia a fost făcută atât de complicată?

Da, sunt şi eu femeie. Dar am încercat să aplic metoda de comportament într-o relaţie învăţată de la bărbaţi. Şi, rezultatul: am fost învinuită de cruzime, că sunt prea directă, indiferentă, că nu-mi pasă, şi multe altele. Nu vreau să mă schimb, şi nu va reuşi nimeni cred s-o facă. Le dau foarte des dreptate bărbaţilor şi nu ascund asta. Nu-mi plac femeile alintate, plângăcioase şi sâcâitoare. Şi basta!

P.S. ce am scris mai sus nu face aluzie la nimeni, sunt doar constatări proprii, poate chiar aberaţii

12 comments on “Sunt misoVagină?!

 1. Pingback: Sunt misoVagină?! - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. 🙂 mda…. ai cam deschis cutia Pandorei! Chiar daca-ti dau dreptate, probabil si alti barbati la fel, stim prea bine ca nici fara femei si firea lor nu se poate.

  Asa e, noi barbatii suntem mai directi, mai pragmatici, orientati pe solutii – ratiunea, femeile insa sunt dispozitia, trairile adica – emotia. Daca e sa fac o metafora, femeia este marea, cu furtuna si shtil, iar barbatul e capitanul care ramane focusat pe punctul final indiferent de vreme. Da’ una fara alta nu poate.
  Stiu femei care locuiesc in familie numai cu barbati si anume asa devin – mai dure, mai concise in exprimare, mai directe, cum ai descris tu. Insa e bine sa nu depaseasca limita, sa-si pastreze feminitatea – asta ne atrage la voi 😀
  Iar mofturile femeilor sunt date barbatilor pentru a le face fata. Ca la copil, daca odata, de doua ori il pui “la locul lui”, inceteaza si stie cum sa se comporte.

  Sa pui gheata pe cucuiele pe care o sa le primesti 😀

  • Nici nu am spus doamne fereşte că se poate fără femei, sau că aşa ar trebui. E normal că unele sunt mai mieroase, altele mai dure. Dar, aici era părerea mea vizavi de femeile care nu pot spune ceva direct, nu pot spune: “bre, uite a fost rău şi vreau să se schimbe asta, sau mi-a plăcut sau nu ceva”. E vorba de indecizie, de femeile care cred că toată lumea gândeşte ca ele şi dacă nu gândeşte, trebuie să gândească. Doamne, ce bred :D. Şi da, mofturile sunt necesare, dar nu cu mine 😛

 3. Dindilina, eu nu prea comentez pe bloguri 🙂 tu probabil ai observat. Eu am să încerc să-mi fac timp pentru o replică mică pe blogul meu – azi sau mâine, pentru că ieri tocmai o întrebam pe o colegă cum să-i zic :)) când este misogină şi azi mi-ai dat o variantă 🙂 Pentru că ai pus o imagine aici, pe care i-am adus-o recent în variantă mare de la NY unui prieten, pentru că simt că devin feministă, da parcă credeam că nu voi fi niciodată 🙂 AŞA CEVA…

 4. “nu vreau sa ma skimb ,
  nu vreau sa ma skimbi,
  nu-ncerca viatsa e skurta
  s-ar putea sa n-avem timp…”,
  eu kunosk barbati kare stau ku indecizia mai rau dekit ai aratat))). kind se skimba binele ku raul ku rolurile, atunci de ce decizii poa sa mearga vorba. laptele-i negru sh gata))), dar daka nam fi ashe de diferiti am fi totuna, sh daka am fi fost toti buni, pe ce fon am vedea bunatatea noastra, sau intselepciunea fara prostie e kam de negasit, in noi exista si o parte si alta, depinde de noi in kare parte lukram, sa ne deskidem okii, sau sai inkidem mai mult.
  fara femei nar fi barbati, kum iam distinge?

  • Pai am distinge cum te distingem si pe tine ca esti femeie, scrii cu “K” foarte multi “K”, si de regula femeile recurg la tehnici de genul acesta sa fie remarcate tot de noi porcii de barbati. Propox dindilino gg, fain articolu` si nu esti misogina sti o foarte mare realista 😀 ….

   • Mulţumesc Alex pentru apreciere. Sper că aşa este. Eu aşa mă consider, cel puţin: foarte realistă.
    Cât despre iurii, te voi dezamăgi: nu este femeie, e chiar bărbat în toată firea :D. Doar mai sunt şi bărbaţi care vor să se evidenţieze, nu? 😉 Sau poate e altceva la mijloc?

 5. Ete na, sry @iurii for calling him a female :D, si da obligatoriu ca exista barbati ( baietei ) care vor sa fie in centrul atentiei. 🙂

 6. Pingback: Pentru că sunt femeie « Dindilina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s