Ceai cu parfum de istorie

În acest weekend, în multe ţări se desfăşoară Noaptea Muzeelor. Cum Republica Moldova încearcă să fie în rând cu lumea, în Chişinău la fel a fost organizată Noaptea Muzeelor Europene. La început mi s-a părut ceva plictisitor, întrebandu-mă cu ce oare poate reuşi să impresioneze un muzeu. Cel mai curios era pentru mine dacă oare vor fi “musafiri”. Se pare că nu a trebuit mult moldoveanul rugat să vină la eveniment, ceea ce mă bucură. Plus la toate, în Chişinău tot astăzi a fost sărbătorită Ziua Europei. Deci, nu s-a dus lipsă de curioşi (a se citi vizitatori) la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei.

Nu ştiusem că şi anul trecut a fost ceva asemănător. Cred că nu a fost suficient mediatizat evenimentul. Anul ăsta, însă, se simţea în aer o atmosferă de sărbătoare plină de curiozitate. Domniţe şi cavaleri îmbrăcaţi în straie de epocă ne bucurau ochii. Melodii frumoase cântate la pian ne mângâiau urechile. La fiecare oră aveai ceva să urmăreşti: demonstraţie de scrimă, muzică, dans, defilarea făclierilor, lupte cavalereşti cu spada în armură de epocă. Iar cel mai mult m-a impresionat Colţul însetatului: locul unde puteai servi tradiţionalul ceai cu parfum de istorie. Un ceai delicios, cu aromă îmbietoare, şi un gust nemaipomenit. Am întrebat ce fel de ceai e şi dacă poate fi cumpărat în Chişinău. Ni s-a spus că e un ceai preparat din ierburi speciale, şi nu se vinde. Păcat 😦 chiar mi-a plăcut.

Nu ştiu dacă e adevărat, dar cineva mi-a spus că de fapt mai multe muzee din Chişinău au participat la Noaptea Muzeelor Europene. Chiar dacă a fost aşa, nu s-a ştiut. Trebuia mai multă publicitate. Iar dacă nu a fost, atunci ar fi o sugestie la anul să fie :).

Ce m-a mai surprins: la eveniment au participat nu numai chişinăuienii. Am văzut autocare venite din raioane, chiar de departe, asta însemnând că totuşi evenimentului i s-a dat importanţă.

Am

venit acasă mulţumită şi bucuroasă că şi la noi se pune accentul pe cultură. Începutul îmi place. Bravo organizatorilor 😉 şi mulţumesc.

Sursă imagine


3 comments on “Ceai cu parfum de istorie

  1. aha…din pacate eu nu am reusit sa savurez aroma ceaiului cu iz de istorie….dar intr-adevar, a fost o atmosfera superba acolo, si pianul, si fetele in straie medievale….no comment

  2. “Nu ştiusem că şi anul trecut a fost ceva asemănător. Cred că nu a fost suficient mediatizat evenimentul.”

    anul trecut pe timpul ista aveai alte griji cu totul, de asta nu stiuserai :)) ca de mediatizat a fost mediatizat destul :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s